Assistente trouwfotograaf Groningen

Ongeveer 7 jaar heb ik meegelopen als assistente van een trouwfotograaf in Groningen, waar ik vele bruidsparen voorbij heb zien komen. Het was voor mij altijd een feestje om hierbij aanwezig te mogen zijn.

Assistente trouwfotograaf Groningen

Het geluk die het bruidspaar uitstraalde, maar ook zag ik de zenuwen…..gaat alles goed volgens de planning… Laat het los, alles komt goed, geniet, het is maar één dag.

Ook hier heb ik vele trouwambtenaren mogen aanschouwen en heb veel van ze geleerd.

Als assistente zorgde ik meestal dat de bruid zich ontspannen voelde, want gek genoeg lijken de bruidegoms nergens last van te hebben….. Tijdens het fotograferen lette ik altijd op of alles goed zat, ligt de jurk mooi, zit het pak van de bruidegom netjes, geen scheve stropdassen enz.

Op zo’n dag leer je het bruidspaar best goed kennen, bouw je snel een vertrouwensband op. Ook fotografeerde ik met regelmaat portretten van alle gasten en de familie.

Soms was er stress om op tijd te komen door file, dan reed ik met gierende banden over de vluchtstrook en als het niet anders kon pakte ik de rotonde wel eens links om… heb het ook een keer meegemaakt dat de bruid het bruidsboeket op het aanrecht had laten liggen, dan hup snel in de auto, huissleutel van het bruidspaar mee en om op tijd weer terug te zijn…

Alles voor het bruidspaar en alles kwam goed…!