Werken in een bruidsmodezaak

Toeval bestaat niet… Op mijn lijstje van wat ik altijd heb geambieerd stond op één zelfstandig trouwambtenaar en op twee werken als adviseuse in een bruidsmode zaak. Dit sluit mooi op elkaar aan, leuke combi.

Werken in een bruidsmodezaak

En dan ineens komt er een advertentie voorbij als stylist/adviseuse bij een bruidsmodezaak….Nog nooit zo snel een spontane motivatie geschreven voor deze functie en hup verstuurd, op goed geluk, fingers crossed. Ik werd uitgenodigd voor een sollicitatie gesprek en krijg later bericht dat ik ben aangenomen.

Het is heerlijk om hier parttime te werken. Naast de bruid in en uit de jurk te helpen is het voor mij ook belangriijk om alle emoties van de bruid en haar entourage op te pikken. Wat gebeurt er met de bruid in deze jurk, voelt ze zich mooi, wat vind ze wel en niet mooi van de jurk die ze aan heeft, gaat ze bewegen, draaien, dansen, hoe kijkt ze…en als er dan ook nog tranen komen van de bruid, moeder of zus dan krijg ik kippenvel over mijn hele lijf…zo mooi dit…dit is haar jurk, voor haar mooie dag.

Zeer voldaan ga ik aan het einde van de dag naar huis om alle indrukken te verwerken. De mooie mensen die ik deze dag ontmoet heb in mijn herinneringen opgeslagen.

En als er dan soms ook nog mooie recenties geschreven worden van een lieve bruid of haar familie…dan besef ik me dat ik ook hier op de juiste plek zit!

Werken in een bruidsmodezaak

Recensies

“Gisteren vol zenuwen naar mijn eerste pasafspraak gegaan. Bij binnenkomst heel hartelijk ontvangen door Mireille, waardoor mijn zenuwen snel verdwenen. Wat een topvrouw is dit! Ze was zo lief, geduldig, behulpzaam en voor mij erg belangrijk, NIET opdringerig! We mochten rustig door de jurken gaan en daarna zoveel jurken passen als we wilden, er werd eerlijk advies gegeven en goed met ons meegedacht. Hele bijzondere ervaring die we niet snel zullen vergeten! Bedankt Mireille en Xsasa bruidsmode!

Melanie

“Wat een super bruidswinkel op mijn eerste pasdag. We zijn fantastisch geholpen door Mireille. Heerlijk ontvangen met wat te drinken en wat lekkers erbij. Er wordt goed nagedacht over de smaak. Wat vind je leuk en minder leuk aan de jurk. Alles was mogelijk! Al moet er een model van een paspop gehaald worden, niets was te gek. Deze bruid met en maatje meer heeft JA gezegd tegen de jurk van haar dromen en ik kan niet wachten op de dag zelf. Heel erg bedankt Mireille voor de goede zorgen en de fles bubbels om het te vieren!”.

Linsey

“Het is een mooie bruidswinkel. Ik was hier met mijn dochter, haar schoonmoeder en mijn kleinkinderen. We werden heel hartelijk ontvangen door Mireille. Zo’n leuke spontane vrouw die precies aanvoelt hoe je op een gezellige niet opdringerige manier trouwjurken kan passen. Helemaal top!”.

Hanny

“Super goed geholpen door Mireille. Ze had goed door wat mijn wensen waren en speelde daar heel goed op in “.

Linda